۱۴۰۳ دوشنبه ۱۶ مهر

در آئینه جام

بخش آموزش و پژوهش کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد بمناسبت روز بزرگداشت حافظ نشستی با عنوان در آئینه جام برگزار می نماید.

بخش آموزش و پژوهش کتابخانه مرکزی و مرکز اسناد بمناسبت روز بزرگداشت حافظ نشستی با عنوان در آئینه جام روز 21 مهرماه 1403 در محل طبقه پنجم کتابخانه مرکزی از ساعت 11:30 با حضور و سخنرانی جناب آقای دکتر مسعود الگونه جونقانی برگزار می نماید.
 خواجه شمس الدین محمد شیرازی شاعر و حافظ قرآن، متخلص به حافظ و معروف به لسان الغیب از بزرگترین شاعران غزل سرای ایران و جهان به شمار می رود. خواجه شمس الدین محمدبن محمد حافظ شیرازی، از بزرگترین شاعران نغزگوی ادبیات فارسی است. حافظ در اوایل قرن هشتم ه‍.ق- حدود سال 727- در شیراز دیده به جهان گشود. پدرش بهاءالدین، بازرگان و مادرش اهل کازرون بود. پس از مرگ پدر، شمس الدین کوچک نزد مادرش ماند و در سنین نوجوانی به شغل نانوایی پرداخت. در همین دوران به کسب علم و دانش علاقه مند شد و به درس و مدرسه پرداخت. بعد از تحصیل علوم، زندگی او تغییر کرد و در جرگه طالبان علم درآمد و مجالس درس علمای بزرگ شیراز را درس کرد. او به تحقیق و مطالعه کتابهای بزرگان آن روزگار- از قبیل کشاف زمخشری، مطالع الانظار قاضی بیضاوی و مفتاح العلوم سکاکی و امثال آنها- پرداخت. همچنین در مجالس درس قوام الدین ابوالبقاء عبدالله بن محمود بن حسن اصفهانی شیرازی نیز حضور داشت.
 حافظ بیشتر عمر خود را در شیراز گذراند و بر خلاف سعدی به جز یک سفر کوتاه به یزد و یک مسافرت نیمه تمام به بندر هرمز همواره در شیراز بود. وی در دوران زندگی خود به شهرت عظیمی در سر تا سر ایران دست یافت و اشعار او به مناطقی دور دست همچون هند نیز راه یافت. تفکر حافظ عمیق و زنده پویا و ریشه دار و در خروشی حماسی است. شعر حافظ بیت الغزل معرفت است.
 
 لینک ثبت نام: https://library.ui.ac.ir/page-librarymain/fa/64/adveform/Itm515-26562
تاریخ:
1403/07/08
تعداد بازدید:
59
منبع:
Powered by DorsaPortal