اختراع عملی است که طی آن با یک ایدهی جدید و نو، وسیلهای که قبلاً وجود نداشته است تولید میشود یعنی ایده جدیدی که ممکن است به ثبت برسد، اما در طرح صنعتی یک شکل جدید از اختراع است ایجاد که میتواند در زمینههای مختلف صنعتی یا غیر صنعتی مورد استفاده قرار بگیرد.
پس از صدور نامه استعلام خطاب به دانشگاه اصفهان پیامکی برای شما ارسال خواهد شدکه براساس پیامک می بایست اقدام نمایید ولی اگر نامه استعلام مربوط به استعلام مجدد است لطفا با اکانت اولیه خود وارد سامانه اختراعات دانشگاه اصفهان (http://saba.ui.ac.ir/) شوید و در قسمت اعتراض نامه استعلام جدید را بارگزاری نمایید
اگر مخترعی در خارج از ایران اختراعی را به ثبت رسیده باشد می تواند اختراعش را در ایران به ثبت برساند به شرطی که مدت اختراعش از ثبت اختراع اولی تجاوز نکند. پیشنهاد می شود در این خصوص حتما قوانین مربوط به هر کشور مطالعه شود.
چیزی به نام ثبت بین المللی اختراع وجود ندارد شما میتوانید اختراع خود را در کشورهای دیگراز طریق معاهده PCT که در ایران مجری آن اداره کل مالکیت صنعتی ایران است و یا از طریق کانون پتنت ایران (کانون مدیریت دارایی های فکری) که زیر نظر معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری است، به ثبت برسانید.
ابتدا وارد وب سایت https://iripo.ssaa.ir/ شوید سپس در قسمت اداره ثبت اختراعات بر روی ثبت اظهارنامه اختراع کلیک نمایید و در ادامه فرایند ذیل به ترتیب انجام دهید.
تکمیل فرم تعهدنامه، ورود اطلاعات اظهارنامه، بارگذاری ضمائم، بازبینی اطلاعات و ضمائم، پرداخت هزینه و دریافت شماره اظهارنامه
خیر ایده باید به مرحله عمل رسیده باشد بنابراین ایده به تنهایی غیر قابل ثبت است ولی این به معنی نیست که الزام به ساخت داشته باشید.
درصورتی که دانشگاه اصفهان سهم مالکیت در اختراع شما را دارد لطفا با شماره 37934363 تماس بگیرید و در غیر این صورت از مسیر اداره کل مالکیت صنعتی ایران اقدام نمایید.
چیزی به نام ثبت بین المللی اختراع وجود ندارد شما میتوانید اختراع خود را در کشورهای دیگر به ثبت برسانید و برای این کار می توانید از معاهده PCT که امکان ثبت همزمان در چند کشور را به شما می دهد، استفاده نمایید.
اختراعی قابل ثبت است که دارای نوآوری، گام ابتکاری و دارای کاربرد صنعتی در سطح بین المللی باشد. همچنین لازم است وحدت رویه داشته باشد و به صورت کامل افشا شده باشد و با اصول بدیهی علمی مغایرت نداشته باشد و مطابق ماده 4 قانون ثبت اختراعات از استثنائات اختراع نباشد.